Üdülés Magyarországon, avagy kimozdulás a rejtett szépségek birodalmába!

Üdülés Magyarországon, avagy kimozdulás a rejtett szépségek birodalmába!

Üdülés Magyarországon, avagy kimozdulás a rejtett szépségek birodalmába!

Az ember hajlamos arra, hogy azokat a kincseket nem veszi észre, melyek épp az orra előtt helyezkednek el. Kicsit így vagyunk mindannyian a hazai utazásokkal, kimozdulásokkal. Tudjuk, hogy Magyarország telis-tele van értékekkel, hegyekkel-völgyekkel, természeti képződményekkel és ember alkotta csodákkal, ám ha lehet sokszor mégis a külföldi kalandokat választjuk.

Jelenleg, azonban a koronavírus befelé fordít minket, s nemcsak lelki értelemben. Hazánk hegységei, tavai, barlangjai vagy éppen alföldjei hirtelen az érdeklődés, az elismerés célkeresztjébe kerültek. Megérdemelten.

A last minute wellness belföld testet-lelket és pénztárcát kényeztető ötlet!

Ha passzív kikapcsolódásra vágyunk, akkor a wellness szállodák ajánlatait egyértelműen nekünk találták ki. Könnyedén felfedezhetjük azokat az opciókat, amik elképzeléseinkkel harmonizálnak. Ha szívesen töltenénk az időt a négy fal kényeztető “fogságában”, akkor ezt számtalan extra szolgáltatással körítve megtehetjük. De olyan vidéket is kiszemelhetünk, ahol az aktív pihenés is főszerephez juthat. A kirándulás, a városnézés, mind egy-egy lehetőség, amivel élhetünk.

 

Elfogultság nélkül kijelenthető, hogy kevés olyan ország létezik, ahol jóformán mindenféle domborzat megtalálható. A hegyek szerelmesei nemcsak, hogy csúcsra törhetnek, de még válogathatnak is a híresebbnél-híresebb jelentkezők közül. Az alföldek rajongói belemerülhetnek a délibábos síkságok varázslatába.

A Magyar tenger nemcsak nyáron valódi kincsesbánya. Az őszi-téli hónapokban is ezernyi izgalmat kínál. A gyógyvizek szerelmesei nyakig merülhetnek az élvezetekben, amik testet-lelket melengetnek. És akkor még csak most kezdtük el a felsorolást.

Lehetőségből tehát nincsen hiány. Ahhoz, hogy rátaláljunk a legkedvezőbb ajánlatra egyedül egyéni elvárásainkat érdemes kilistázni, felmérni. Így ugyanis kiderülhet, hogy egy aktív kimozdulás, vagy egy passzív wellness a nekünk teremtetett legjobb választás.

Mik a legnagyobb előnyei a belföldi kikapcsolódásnak?

Nincsenek távolságok. Akár tömegközlekedéssel is bejárható az ország.

Nincsenek nyelvi nehézségek, valutával kapcsolatos problémák.

Nincsen időeltolódás vagy szélsőséges időjárási eltérés. (Kivéve a mostanában tapasztalható meteorológiai sokszínűséget.)

És ami talán a legnagyobb előny a magyarországi üdülésben, hogy közelebbről is megismerhetjük, felfedezhetjük hazánkat. Rácsodálkozhatunk arra, hogy mennyi értékkel gazdagodhatunk, ha itthon, határokon belül maradunk. S rájöhetünk arra, hogy a hazai kimozdulás nem egy kényszer szülte választás, hanem olyan tudatosan jó döntés, amivel a jövőben is szebbé, gazdagabbá varázsolhatjuk a nyaralásainkat, aktív/passzív pihenéseinket.

yatoo