Buszos utazások az északi Norvégiában

Buszos utazások az északi Norvégiában

Buszos utazások az északi Norvégiában

Norvégia tipikusan az az ország, amit egyszer az életben mindenképpen látni kell. A semmihez sem hasonlító, végtelenbe nyúló zord hegyek, a kristálytiszta vizű fjordok, a havas mezők és a grandiózus erdők, ahol a szél búsan jajongva, mintha a régen holt viking hősökről mesélni, mindezt megfűszerezve az égen táncoló kékes zöld kísérteties szalagokkal – egyszerűen földöntúli élmény. A skandináv országok egyikeként Norvégia roppant hosszú és keskeny területileg, s az ország egészét keresztül-kasul át- meg átszabdalják a hegyek, a folyók és a fjordok.

E vitathatatlanul egyedi szépséget hordozó tulajdonsága miatt Norvégiában bizony nem egyszerű az utazás, főleg télen. Abban az esetben, ha elég bevállalósak vagyunk, és nem csupán egy-két várost vagy falut szeretnénk meglátogatni, de az ország egész szépségére kíváncsiak vagyunk, a buszos utazások tökéletes opciót nyújtanak az álmunk megvalósítására. Szögezzük le azonnal a cikkünk elején: a buszos utazások nem mindenkinek valók. Mit értünk ezalatt? Nos, a napokig tartó zötykölődés, szó szerint hegyen-vízen át, még a strapabíró személyeket is megviseli – még abban az esetben is, ha egyébként a közlekedési eszköz eleget tesz a modern kor komfortos körülményeihez szokott emberének minden joggal elvárt igényeinek.

Megéri-e kibírni a kellemetlenségeket? A válasz az, hogy mindenképp! Szerencsére rengeteg választás áll a rendelkezésünkre, ha busszal kívánjuk felfedezni e rendkívül popmás északi országot. Amennyiben Magyarország területéről kívánunk útnak indulni, az esetek többségében a turisztikai központok Budapest városából indítják a járataikat. A buszos utazások keretein belül persze nemcsak a norvég tájat csodálhatjuk meg, de az oda vezető országok látványosságainak is a szemtanúi lehetünk. Abban az esetben tehát, ha busszal kívánjuk meghódítani a vikingek egykori zord tájait, az oda vezető út sem lesz híján a szebbnél-szebb látnivalóknak.

 

A legtöbb utazási iroda ajánlata érinti Ausztriát, Németországot, Dániát és Svédországot is, így, ha még nem volt szerencsénk meglátogatni az említett országokat, most többet is kipipálhatunk a listánkról, egy kalap alá téve Norvégiával. A buszos utazások általában 9-12 napig tartanak, és az ajánlatok árai tartalmazzák a szállást, valamint gyakorta a reggelit és a vacsorát is, de ennek mindenképpen az aktuális választásunk tükrében kell utána érdeklődnünk.

Az izgalmakra éhes kalandorok, amint megérkeznek a csodákkal teli Norvégiába, akár a hajózást is kipróbálhatják, hiszen ha valami, akkor a fjordok olyan látképe az országnak, amit az idelátogatásunk alkalmával kötelező megtekinteni. Arra azonban készüljünk lelkileg, hogy a buszos utazások bizony nem az olcsóságukról híresek, hiszen azok minimum 300 ezer forintnál kezdődnek –ami talán egymagunknak – vagy maximum a párunkkal közösen- nem számít eget rengetető kiadásnak, viszont, ha a nagycsalád kíván útnak indulni, bizony fel kell készülni a nagyobb anyagi kiadásra is.

yatoo